Prijavite se na WordCamp Split Contributor day

Tek smo dva dana daleko od drugog hrvatskog WordCampa koji se od petka do nedjelje održava u prelijepom Splitu. U petak nas očekuje 6 odličnih radionica (dvije na engleskom jeziku) koje drže vrsni stručnjaci. Ako se do sada još niste prijavili na radionice – prijavite se odmah. U subotu je konferencijski dan gdje nas očekuje 13 zanimljivih predavanja. Jeste li već kupili svoju kartu? No, danas nećemo pričati o samoj konferenciji već o Contributor dayu koji se održava u nedjelju.

Što je Contributor day?

Contributor day se već redovito održava na svim WordCampovima, a namijenjen je kako profesionalcima koji godinama rade s WordPressom, tako i onima koji tek počinju i žele se uključiti u njegov razvoj.

A pomoći WordPressu i zajednici možete na mnogo načina – od sudjelovanja u razvoju WordPressa, preko lokalizacije, izrade tema, organiziranja događaja do odgovaranja na forumima za podršku.

Koji su timovi?

Core tim će voditi Ante Šepić koji kaže “Naučite kako pridonijeti razvoju WordPress-a kroz prijavu bug-ova, pisanje koda ili pak testiranja zakrpa. Ne morate biti programer da bi pomogli u razvoju WordPress-a, dovoljno je samo računalo, dobra volja i strpljenje. Pomognite da software koji i sami koristite postane još bolji, za vas a i za milijune drugih.”

Lokalizacijski tim će voditi administrator hrvatske verzije Jurica Zuanović. Kao i na nedavno održanom Global Translator Dayu, fokusirat ćemo se na poboljšanje prijevoda WordPressa, te ćemo raditi na prijevodu najčešće korištenih pluginova. Početnici će naučiti kako da se uključe u lokalizaciju WordPressa – budući je to nešto što uzima malo vremena, a možete puno pomoći.

Tim o WordPress temama će voditi Milan Ivanović, član WordPress.org Themes Review tima, koji će vam pokazati kako izgleda theme review proces, što čini dobru temu i o čemu trebate voditi računa. Želite se uključiti u WordPress.org Theme Review tim ili jednostavo želite naučiti više o WordPress temama, uključite se u ovaj tim.

Community tim će voditi Emanuel Blagonić, jedan od pokretača hrvatske WordPress zajednice i član organizacijskog tima WordCamp Europe. O ovom timu Emanuel kaže – “Cilj nam je na ovom Contributor dayu pričati o budućnosti hrvatske WordPress zajednice. Prijavite se za ovaj tim ako želite pomoći pri organizaciji različitih događanja koja organiziramo (Meetupi, Radionice, …), bez obzira održava li se u vašem gradu Meetup ili ne. Također, pozivam sve koji nam mogu pomoći (dizajnom, developmentom, pisanjem, …) da nam se jave, kako bismo kvalitetu rada naše zajednice podigli na još viši nivo”.

Prijavite se

Contributor day se također održava na Ekonomskom fakultetu u Splitu, u nedjelju, s početkom u 10 sati. Molimo vas da se prijavite koristeći donju formu, kako bismo mogli osigurati dovoljno mjesta za sve zainteresirane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *